In Nederland leven bijna 400.000 kinderen in armoede. Samen met onze partners versterken we het hele gezin en bestrijden we kinderarmoede. Welkom bij de Stichting Kinderarmoede.nl

Ouders

Armoede houdt ouders gevangen. Armoede verlamt. Ouders in armoede hebben zo veel zorgen dat ze er vaak niet voldoende kunnen zijn voor hun kinderen. Voor ouders die alleen voor de opvoeding staan, geldt dit nog in sterkere mate. En dat zorgt weer voor nieuwe zorgen. In je eentje uit de armoede komen, is haast niet te doen. Daarom helpen wij ouders om verandering op gang te brengen.

Wij geloven dat elke ouder met goede ondersteuning uit de armoede kan komen en stappen kan zetten naar economische zelfstandigheid. We motiveren en stimuleren alleenstaande ouders om in beweging te komen. We geven workshops en trainingen waarin ouders weer leren vertrouwen in hun talenten en mogelijkheden. We werken altijd vanuit een positieve houding. Dat werkt aanstekelijk.

Ook op u? Help ons ons werk voor ouders in armoede mogelijk maken? Dat kan bijvoorbeeld door uw deskundigheid of netwerk in te zetten voor de ouders die wij helpen. Of door materiaal beschikbaar te stellen dat wij kunnen gebruiken in onze trainingen en workshops of met een gift waarmee wij lesmateriaal kunnen maken. Maar u kunt ons ook helpen door u als vrijwilliger in te zetten voor een van onze pak-je-kansbijeenkomsten.

Heeft u ideeën over hoe u ouders in armoede zou kunnen helpen. Dan horen we graag van u.