In Nederland leven bijna 400.000 kinderen in armoede. Samen met onze partners versterken we het hele gezin en bestrijden we kinderarmoede. Welkom bij de Stichting Kinderarmoede.nl

Kinderen

Kinderen in armoede hebben veel zorgen die ze niet zouden moeten hebben. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de negatieve effecten van armoede op de ontwikkeling van kinderen. Daaruit blijkt dat kinderen die in armoede opgroeien op tal van terreinen minder kansen krijgen dan kinderen van wie de ouders wel voldoende geld hebben. Zo kunnen zij zich slechter concentreren, waardoor ze niet het beste uit zichzelf halen op school. Ze zijn minder gelukkig, voelen zich minder veilig en krijgen vaker te maken met jeugdzorg.

Wij helpen kinderen door ze een time out van armoede te geven. Een middagje spelen in een overdekt speelparadijs, een bezoekje aan een museum, een theatervoorstelling of concert ไวอากร้า อินเดีย. Maar we hebben ook een speciaal trainingsprogramma waarin we werken aan zelfvertrouwen en empowerment en waarin ze positieve copingstrategieën leren om de negatieve effecten van armoede te beperken.

U kunt ons helpen in onze activiteiten voor kinderen. Door kaartjes beschikbaar te stellen, met een programma in uw theater of museum of met vrijwilligers die onze activiteiten helpen begeleiden. U kunt ook artikelen doneren die wij kunnen gebruiken in de trainingen of activiteiten organiseren waarmee u geld ophaalt waarmee wij lesmateriaal kunnen ontwikkelen.

Laat ons weten wat u voor ons kunt betekenen. We staan open voor alle ideeën.