In Nederland leven bijna 400.000 kinderen in armoede. Samen met onze partners versterken we het hele gezin en bestrijden we kinderarmoede. Welkom bij de Stichting Kinderarmoede.nl

Annelies van Ankeren

"Ik ben voorzitter van Kinderarmoede.nl, omdat
ik vind dat kinderen het verdienen om
gewoon kind te kunnen zijn. "

NOODZAAK

Bijna 400.000 kinderen in Nederland groeien op in een gezin in armoede. Dat zijn er veel te veel. Samen met onze partners bestrijden wij kinderarmoede in ons land door gezinnen te versterken. Zij onderschrijven onze missie dat alle kinderen in Nederland het recht hebben om mee te doen en een mooie toekomst verdienen.

Zover zijn we nog niet. Alleen in Amsterdam al groeit een op de vier kinderen op in armoede. Dit heeft grote invloed op hun toekomst. Armoede heeft veel negatieve effecten. Armoede beperkt kinderen in het ontwikkelen van hun talenten en kinderen in armoede lopen een groter risico op gezondheidsproblemen. Nederland is rijk. Armoede zou in ons land niet voor mogen komen. Toch is het er wel degelijk. Als Stichting Kinderarmoede.nl gaan we de strijd tegen armoede aan.

Dagelijks zijn duizenden gezinnen in Nederland bezig met overleven in plaats van leven. In deze gezinnen is geen geld voor sociale activiteiten. Daar willen wij verandering in brengen. Maar dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we zo veel mogelijk bedrijven en organisaties in Nederland bij nodig. Samen kunnen we werken aan creatieve en slimme oplossingen. Samen hebben we impact. Samen maken we een eind aan kinderarmoede. Doe mee!

Helpen

Helpen kan op veel manieren. Als particulier, als bedrijf of als organisatie. Kijk wat jij kunt doen om armoede uit te bannen

Lees meer

Kinderen

Armoede heeft effect op de toekomst van kinderen. Kinderen vragen niet om armoede. Geef ze een time out of help ze worden wie ze willen zijn.

Lees meer

Ouders

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Maar wanneer je als ouder in armoede leeft, is dat moeilijk. Wij helpen ouders economisch zelfstandig worden, zodat gezinnen toekomstperspectief krijgen.

Lees meer

Henk

Met jouw hulp kunnen we gezinnen versterken

q4

Bedenk een ludieke actie voor de Alliantie Kinderarmoede Amsterdam. Met het geld dat je ophaalt, geven wij gezinnen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug.

q5

Doneer eens iets anders. Met entreekaarten en gezinsuitjes geven wij gezinnen een zorgeloos moment.

q6

Doneer in geld of natura. Wij zorgen dat alle spullen bij de gezinnen komen die ze het hardst nodig hebben.

q7

Armoede zet kinderen op achterstand. Help ons gezinnen versterken om armoede aan te pakken waar dit het meest effectief is.

q8

Elk kind wil kunnen dromen. Maak dromen mogelijk, maak ouders economisch zelfstandig.